2011. február 21., hétfő

Loo végül

A szupermarket parkolóját körbezárták azzal a magas rácsos kordonnal, amivel Loo eddig csak koncerteken találkozott. Volt egy terület a bejárat mellett, amit egyszerűen szalaggal tettek megközelíthetetlennél. A kordonon belül lakókocsik és két teherautó állt. Emberek pakolásztak ki belőlük állványokat. Mások kávéért mentek, sokan telefonáltak. Loo a bejárat mellett állt és figyelte őket. A boltban nagyobb volt a forgalom, mint máskor, így Tina rá is szólt vagy négyszer, hogy ne bámuljon kifelé, hanem próbálja a tolvajokat kiszúrni.
-Forgatnak. - vigyorgott Loo.
-Jah. Mondta is  Beth, hogy mennyire sóherek. Kellett extra szendvicset is hozatni, hogy legyen mit zabálniuk. Nagyképű banda. - Tina vágott egy fintort és úgy nyúlt a szalagon tornyosuló holmik felé, hogy rá sem nézett a vevőre.
Pity.
Pity.
A vonalkód leolvasó majdnem olyan pontosan pittyentett, mint egy óra.
Loo figyelte a forgatást és egészen megfeledkezett a boltról. A nap folyamán három jelenetet vettek fel, de azt a hármat igen sokszor. Voltak véres fejű statiszták, meg volt egy bringás fickó is.
-Te Tina, ez nem Hudert Rodrigez?
-De.
-Nagyon fura.
-Bunkó barom.
Loo hátrasandított Tinára. a pénztár mellett a vevők sora nem látszott apadni.
-Nagyon fura. - mondta Loo újra, mintegy magának.Aztán kilépett a bolt elé és hagyta, hogy a fotocellás ajtó becsukódjon. A háta mögött a tükörképe is fegyelmezetten állt. A történetben egy biztonsági őr lő le egy járókelőt a bringán menekülőfickó helyett. Loo figyelt és ráfogott a szolgálati fegyverére. Rodrigez ismét elrontotta. Valahogy nem tudta elkapni a bringás ritmusát. vagy túl korán kezdett szaladni felé, úgy, hogy végül simán elkaphatta volna, vagy túl későn, amikor az már kiért a kamera látószögéből.
Loot teljesen beszippantotta  ajelenet ismétlődése. A Csapó éles hangja is beleolvadt a jelenetbe, amikor Loo úgy döntött, hogy kipróbálja. Nem volt ebben megfontolás, sem mérlegelése a következményeknek. Nem volt benne a szerénységnek és kishitűségnek ez a jellegzetes keveréke, ami miatt Loo soha egy fűszálat keresztbe nem tett magáért. Egyszerűen csak tudta, hogy kell csinálni, és a megfelelő pillanatban belépett a kordonon belülre ott ahol csak a szalag zárta el.
-Hát itt vagy Fernando! - kiálltotta a bringásnak az egész délelőtt hallgatott szöveg szerint. A statiszta nő megdermedt és bambán rámeredt Loora. Ő azonban nem vett róla tudomást, ellépett a stáb autója mellett, oldalt a kamerának és előkapta a fegyverét. - Állj! - Kiálltotta és érezte hogy a szél, ami egész délelőtt hordta be a homokot az ajtó résein, most mellé áll és úgy túr a hajába ahogy a filmeken. A pisztoly keményen és hűvösen bilincselte őt a valósághoz.
-Hubert Rodrigez vagyok. - gondolta és megállt. A pisztolyt felemelte és a bringásra fogta, aki mit sem sejtve tekert a forgatókönyv szerint.
-Állj! - kiálltotta Loo újra majd lőtt. A pisztolyt ráfogta a bringás hátára és érezte magában az összes helyszínelőt, minden akcióhőst és minden képregényhőst is, akit annyira szeretett. Érezte Legolast, ahogy ő maga volt Neo és Trinity is egyszerre. Lőtt. Gondosan a fickó mellé, a reklámtábla közepébe. Az elsülő fegyver rúgása, hangja és szaga úgy áradtak szét benne, mint orgazmus közben a kéj.
A lövés utáni csend akkora volt, hogy Tina pénztárából ide hallatszott a vonalkód leolvasó pittyogása. A bringás fickó farolva fordult vissza a sorompónál, aztán elnevette magát mikor meglátta a pisztolyt lassan leengedő Loot. Hahotázása körbetáncolta a stábot.
-Hát te meg ki a fasz vagy? - kiáltotta oda neki vidáman a bringás. A rendező felpattant és ő is kiabált valamit. Loo pedig úgy állt ott, mintha ezt a pillanatot ki tudná húzni a végtelenségbe azzal, hogy nem moccan meg. A rendező odarohant hozzá és az arcába kiabált.
-Ha statiszta akarsz lenne bazdmeg, ott van Kate, beszéld meg vele. Tőlem lehetsz, de ha még egyszer meglátlak itt feldugom a seggedbe a pisztolyod.
A Kate nevü nő odaért és pulykavörös fejjel hápogott valamit.
-Vedd fel a fiút. Ő lesz Martin. - vakkantotta neki a rendező és visszamasírozott a kameraman mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése